Fiyatlarına göre Stand Çeşitleri

Standlar her ne kadar “En Çalışkan ve En Ekonomik Şubeleriniz” olsa da, kendi içerisindeki ham madde, ebat, sipariş adedi, kullanım ömrü gibi özelliklere göre, geniş bir fiyat aralığına sahiplerdir. Bu yazıda Standları fiyatlarına göre sıraladık ki, Stand seçimini bütçenize göre yapacaksanız en kolay ve hızlı şekilde, en doğru seçimi yapabilesiniz…

Standlar ebatları ve ham maddesine göre genel itibarı ile ucuzdan pahallıya doğru şu şekilde sıralanır:

1 – Asalak Kılçık Stand : Minimum 1.000 adetlik sipariş hacminizde, oldukça az yer kaplayan ve ürünlerin asılabildiği, plastikten oluşan bu standlar en uygun maliyetli standlardandır. Elbette metal kanca ile türlü noktalara asılarak kullanılan bu standlar kartondan üretilirse daha da ekonomik olur. Ancak kartona nazaran plastik çok daha uzun ömürlü ve sağlam olduğu için çoğunlukla plastik tercih edilir….

2 – Asalak cepli Plastik Stand / Kangru Stand : Minimum 1.000 adetlik sipariş hacminizde, katlanarak stoklanabilen ve bu sayede az yer kaplayan Standlardandır. Standın genelinin ve özellikle de ceplerinin şeffaf olmasından ötürü, ürünlerin kapanmadan tüm görseli ile müşterinin gözü önünde olur. Sadece alınlık kısmında reklam olabilmek ile beraber, en üstten en alta kadar baskılı veya baskısız mukavva ile güçlendirilerek mukavim bir sonuç da elde edilebilir. Elbette bu ilk seçenekten daha maliyetli olur.

3 – Asalak Karton Stand : Minimum 1.000 adetlik sipariş hacminizde, yine demonte şekilde katlı halde iken az yer kaplayan bu Standlar, istenilmesi durumunda hem asılabilir hem de zemine oturabilir olarak yapılabilir. Böylece bazı yerlerde kasa önü stand veya masaüstü stand gibi kullanılabilirken, bazı alanlarda asalak stand olarak kullanabilirsiniz. Elbette asalak standlar sadece karton malzemeden olmak zorunda değil. Adediniz yüksek ise, sırasıyla vakum şekillemeli plastik stand bir sonraki düşük maliyetli alternatif iken, metal ve ahşap standlar biraz daha maliyetlenerek seçenekler arasında yerini alır. Hatta bunlar, adetler düştükçe kartondan daha makul duruma gelirler…

4 – Masaüstü Stand / Tezgah üzeri Stand : Bu standlar da artık önceki alternatiflere göre iyice hacimlenmeye başlamış ve kullanılan malzeme ebadı çoğaldığı için maliyetleri artmaya başlamış standlardır. Her ne kadar demonte olabilse de, saydığımız alternatiflerden daha fazla alan kaplamaktadırlar. Elbette artık tahmin edebileceğiniz gibi, 1.000 adet ve üzeri siparişlerde en uygun fiyatlıları karton olanlar, sonra vakum şekillemeli plastik dediğimiz termoform standlar iken, daha sonra metal ve ahşap seçenekler gelmektedir. En pahalısı ise yine en maliyetli ham maddeden oluşan pleksi standlar olacaktır. Bu son üç alternatif 100 adet gibi daha düşük siparişler için tercih sebebi olacaktır.

5 – Boy Standları / Ayaklı Stand : Adından da anlaşıldığı üzere, görsel alanlarının ve ürünlerin insanların dolaşır iken boy hizalarında olacağı dolayısıyla göz önünde, olup direk temasa geçebileceği, daha çok ürün stoklanabilen bu standlarda da yine aynı maliyet sıralaması geçerlidir. Adet yüksek ise, karton stand, sonra vakum stand, sonra tel olan metal stand, sonra da yapısına göre metal ve ahşap stand ve son olarak sahnelerin assolisti pleksi stand 🙂 Karton ve Plastik ürünlerde demonte bir stand olması maliyeti genellikle düşürürken, ahşap ve metal alternatfilerde maliyeti biraz daha arttırır.

Sonuç olarak standların fiyatı bahsettiğimiz üzere, kullanılan ham maddenin maliyeti, ebadı ve üretim sistemindeki maliyet kalemlerine göre şekillenir. Ucuz ham maddeli ve küçük ölçekli standlar en ucuz iken, bundan uzaklaştıkça pahalılaşmaya doğru giden bir durum söz konusudur.

Bunun dışında, doğru seçimi yapabilmek için; Kullanım Alanlarına göre Stand çeşitleri, Ham maddelerine göre Stand Çeşitleri, Hedeflerinize göre Stand çeşitleri ve Ebatlarına göre Stand çeşitleri yazılarımızdan faydalanabilirsiniz…

Fiyat ve Stand tercihiniz ne olursa olsun, estetik ve ekonomik stand için, tedarik adresiniz MY REKLAM olsun 🙂